Internationellt

Sedan 2003 är Sverige medlem i det Europeiska Krocketförbundet, Fédération Européenne de Croquet (FEC). Något år senare blev vi också medlemmar i det Internationella Krocketförbundet, World Croquet Federation (WCF)

EM 2007 såg hela sex spelare från Sverige av totalt trettio. Sedan dess har Sverige deltagit i samtliga mästerskap. Både NM, EM och VM. Vi har numera ett stort antal spelare som hävdar sig väl på den internationella arenan.

Information om WCF hittar du på webbsajten:
World Croquet Federation

Landslaget

Då SKF är medlem i både WCF och EFC har Sverige ett antal platser i världsmästerskap och europamästerskap. Är du intreserad av att representera Sverige i något av dessa gäller det att spela bra i Sveriges nationella tävlingar, främst SM. Frågor kring detta kan ställas till förbundskaptenen.

Övriga aktiviteter för landslaget är landskamper mot andra nationer. Vi har tidigare spelat mot bl.a. Tyskland och Norge. Vi har också lyckats bra i de Nordiska mästerskap som annordnats.


Thomas C Ericsson
Sveriges förste förbundskapten.

Landslaget leds av förbundskaptenen vilken utses av SKFs styrelse. Först att få detta förtroendeuppdrag var Thomas C Ericsson. Han ledde verksamheten 2003-2006. Sedan axlade Simon Carlsson denna roll och ledde landslaget mellan 2007 och 2016. Nuvarande Förbundskapten är Lewis Palmer.

Är du sugen på spel utomlands behöver du inte vänta på att bli uttagen till en specifik tävling. Varje vecka finns det ett flertal tävlingar bara i England som man kan ställa upp i. Det finns också öppna tävlingar i de flesta europeiska länderna. Behöver du hjälp med information kring detta på något vis får du gärna kontakta förbundskapten så lovar han att hjälpa till efter bästa förmåga.

Sverige har skickat representanter till EM och VM sedan 2003. Vi har också spelat ett antal träningslandskamper. Mer om dessa kan du läsa i forumets arkiv.

SM Resultat 2021

SM i Association Croquet 2021

1. Lewis Palmer

2. Joi Elebo

3. Eje Elebo

SM i Golf Croquet 2021

1. Joi Elebo

2. Lewis Palmer

3. Mattias Vainio

Plate. Anton Kamne

SM i Svensk Krocket dubbel 2021

1. Mikael Agebjörn / Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo / Eje Elebo

3. Anton Kamne / Björn Kamne

SM i Svensk Krocket enklots singel 2021

1. Mikael Agebjörn

2. Joi Elebo 

3. Tim Öhrberg

SM i Svensk Krocket tvåklotssingel 2021

1. Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo 

3. Mikael Agebjörn

SM i Golf Croquet dubbel, 2021

1. Ivar Rasmussen & Jörgen Larsson

2. Joi Elebo & Daniel Larsson

3. Mattias Vainio & Anders Elfström

© 2022   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor