Vid senaste stämman sänkte Riksidrottsförbundet tröskeln för att komma med RF. Storleksgränsen för att bli medlem i RF halveras från 50 till 25 föreningar och från 3 000 till 1 500 medlemmar.

Nu känns det inte helt omöjligt för Svenska Krocketförbundet att inom en överskådlig framtid växa sig så stora att en medlemsansökan kan bli aktuell. Jag tror att krocketsporten kan tjäna på ett medlemsskap i RF. Förutom möjligheten till vissa bidrag så vinner vi mycket i anseende. Krocketsporten kommer att tas på lite större allvar och inte som en oskyldig sysselsättning som man ägnar sig åt efter sommargrillningen. 

I dagsläget är vi ca 12-15 (mer eller mindre) aktiva föreningar med kanske totalt 100 medlemmar. Visst är steget stort till 1500 medlemmar, men kan man få ett antal av de lösa sammanslutningar som finns i landet att ansluta sig till förbundet så är det ingen omöjlighet. Sen får vi bli bättreapå att värva stödmedlemmar till våra föreningar.

Jag tror att det är hög tid att vi höjer ribban för förbundet och försöker växa mer! En fördubbling av antalet anslutna föreningar borde kunna åstadkommas inom ett par år!


Visningar: 255

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Måhända kan man föreslå att styrelsen styr upp ett medlemsregister?

En god idé. Bra att veta hur många (elt hur få) det är som egentligen spelar krocket. Nu får man gissa, mellan tummen och pekfingret.

 

Kan inte alla bara registrera sig på hemsidan? Då blir det lätt att skicka ut information till alla också.

Det är inte alla presumtiva medlemmar som tycker det är värt besväret att aktivt registrera sig. Detta är nog förbehållet de största entusiasterna. Argus Croquet består av fyra mer eller mindre aktiva spelare men skulle nog kunna skrapa ihop (minst) 50 som skulle kunna tänka sig att bli medlemmar, för en mindre avgift och ett snyggt inplastat medlemskort. Om varje klubb som är ansluten till SF registrerar 50 medlemmar (släkt, vänner, arbetskamrater) är förbundet snart uppe i över 500 registrerade medlemmar och därmed på god väg att kvala in till Riksidrottsförbundet, om vi vill.

What he said.

RSS

SM Resultat 2021

SM i Association Croquet 2021

1. Lewis Palmer

2. Joi Elebo

3. Eje Elebo

SM i Golf Croquet 2021

1. Joi Elebo

2. Lewis Palmer

3. Mattias Vainio

Plate. Anton Kamne

SM i Svensk Krocket dubbel 2021

1. Mikael Agebjörn / Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo / Eje Elebo

3. Anton Kamne / Björn Kamne

SM i Svensk Krocket enklots singel 2021

1. Mikael Agebjörn

2. Joi Elebo 

3. Tim Öhrberg

SM i Svensk Krocket tvåklotssingel 2021

1. Thomas C Ericsson

2. Joi Elebo 

3. Mikael Agebjörn

SM i Golf Croquet dubbel, 2021

1. Ivar Rasmussen & Jörgen Larsson

2. Joi Elebo & Daniel Larsson

3. Mattias Vainio & Anders Elfström

© 2022   Created by Joi Elebo.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor